Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6942521071 - 2310929635

ΝΕΑ

Δείτε πως μπορείτε να έχετε ένα υγιές έντερο
ΟΛΙΣΤΙΚΗ

Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές έντερο

Πολλά προβλήματα υγείας αρχίζουν ή επιδεινώνονται από τη λειτουργία του εντέρου. Το διαρρέον έντερο και η δυσβίωση είναι δύο από τις βασικές δυσλειτουργίες που μπορεί να εμφανιστούν. Είναι ξεχωριστές συνθήκες που συχνά συμβαίνουν μαζί.

Διαρρέον έντερο

Το εσωτερικό του εντέρου είναι επενδεδυμένο από ένα στρώμα κυττάρων, τον βλεννογόνιο φραγμό , ο οποίος αποτελεί τον φραγμό μεταξύ του εσωτερικού του εντέρου και του υπόλοιπου οργανισμού. Στην ουσία, αυτό αποτελεί μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του εντέρου: να αποτρέπει τις ξένες ουσίες από την είσοδό τους στο σώμα. Ο βλεννογόνιος φραγμός είναι ικανός να απορροφά τις θρεπτικές ουσίες αλλά και να αποτρέπει τα περισσότερα μεγάλα μόρια και τα μικρόβια από το να διέρχονται από το εσωτερικό του εντέρου κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος.
Το διαρρέον έντερο συμβαίνει όταν ο φραγμός αυτός δεν είναι αρκετά αποτελεσματικός και εμφανίζει «διαρροή» από τον αυλό του εντέρου προς το εσωτερικό του οργανισμού.

Εντερική δυσβίωση

Η χλωρίδα του εντέρου είναι υψίστης σημασίας για τη γενική υγεία του οργανισμού, καθώς οποιαδήποτε διαταραχή σε αυτή αντανακλά σε όλο το σώμα όπως αλλεργίες, πονοκέφαλοι, δυσπεψία, αυτοάνοσα νοσήματα. Η ιδανική αναλογία ωφέλιμων και μη ωφέλιμων βακτηρίων στον εντερικό αυλό είναι 80% προς 20%.Όταν αυτή διαταράσσεται ,λόγω κακής διατροφής, στρες και φαρμάκων τότε προκύπτουν προβλήματα πέψης, μειώνεται η ικανότητα του ανοσοποιητικού και γίνεται πρόσφορο το έδαφος για ανάπτυξη βακτηρίων και λοιμώξεων σε όλο το σώμα.

Πώς μπορώ να φροντίσω το έντερο μου;

Το διαιτολόγιο και ο τρόπος ζωής εμπλέκονται στην ανάπτυξη διαρρέοντος εντέρου και δυσβίωσης. Το σωματικό, πνευματικό και συναισθηματικό άγχος μπορεί να αυξήσει την παραγωγή στρεσογόνων ορμονών που εμπλέκονται στη διαδικασία της πέψης, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της εντερικής επένδυσης και σε φτωχή υγεία του πεπτικού συστήματος. Το ίδιο, επίσης, μπορεί να προκαλέσουν ορισμένα φάρμακα και εμβολιασμοί. Επίσης οι τροφικές δυσανεξίες μπορούν να επιδεινώσουν το διαρρέον έντερο.

  • Προσέξτε το έντερο σας , περιορίζοντας την καφεΐνη και το αλκοόλ και σταματήστε το κάπνισμα.
  • Συνηθίστε να τρώτε με ηρεμία, σε ήσυχο περιβάλλον και να μασάτε την τροφή σας αργά και πολλές φορές.
  • Τρώτε περισσότερες τροφές με ωμέγα 3 για την επούλωση του βλεννογόνου του εντέρου και για να μειώσετε τη φλεγμονή.
  • Καταναλώστε φυσικά τρόφιμα και αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες έχουν θερμίδες αλλά είναι φτωχές σε θρεπτικά στοιχεία.
  • Μειώστε την κατανάλωση σιτηρών και παστεριωμένων γαλακτοκομικών προϊόντων και αυξήστε τα φρούτα και τις σαλάτες.
  • Ο χυμός από λάχανο, η αλόη και η μαστίχα Χίου προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην εντερική επούλωση.
  • Η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εντέρου μειώνοντας την έκθεση σε τοξικές ουσίες.
  • Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε τη λίστα αγορών σας, μην ξεχάσετε να σκεφτείτε για την ευτυχία σας!

Η ολιστική ιατρική και ο φυσικοπαθητικός σας μπορεί να σας δώσει τις λύσεις που χρειάζεστε για να αποκτήσετε ένα λειτουργικό και υγιές πεπτικό σύστημα!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ

Δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε μυική δύναμη με φυτική πρωτεΐνη

«Μπορώ να αποκτήσω μυϊκή δύναμη με φυτική πρωτεΐνη;»

Θέλεις να αποκτήσεις μυϊκή δύναμη αλλά δεν σου αρέσει το κρέας ή απλώς νηστεύεις; Υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Είναι γνωστό πως η πρωτεΐνη αποτελεί το βασικό δομικό υλικό κάθε οργανισμού, ενώ για περισσότερες από δύο δεκαετίες γίνεται συζήτηση για τον ευρύτερο ρόλο της στην απώλεια βάρους. Κατά καιρούς και σε διάφορες ποσότητες, η πρωτεΐνη έχει αποτελέσει κύριο συστατικό πολλών διαιτολογίων που υπόσχονται γρήγορο αδυνάτισμα. Κρέας (κατά προτίμηση κοτόπουλο) αλλά και ψάρι μαζί με λίγη σαλάτα είναι τα πιο γνωστά γεύματα για αδυνάτισμα και μυϊκή ανάπτυξη.

Ωστόσο, σύγχρονες διατροφικές οδηγίες συνιστούν πλέον τον περιορισμό της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων (ιδιαίτερα κρέατος) για λόγους υγείας αλλά και στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρώτες οι Σκανδιναβικές διατροφικές οδηγίες αναθεωρήθηκαν το 2016, συνιστώντας τον περιορισμό της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και προτείνοντας την αυξημένη κατανάλωση οσπρίων για την επίτευξη πρωτεϊνικής επάρκειας. Παράλληλα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα είχαν αρκετές κλινικές μελέτες που αξιολόγησαν την επίδραση της φυτικής πρωτεΐνης στον ανθρώπινο οργανισμό και τη συνέκριναν με τη δράση των ζωικών πρωτεϊνών.

Φυτική πρωτεΐνη και μυϊκή ανάπτυξη

Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης, τόσο συνολικά (καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας) όσο και κατά τις πρώτες ώρες μετά την άσκηση, θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τη μυϊκή ανάπλαση και ανάπτυξη. Αυτό που δεν ήταν γνωστό ως τώρα είναι αν η φυτική πρωτεΐνη μπορεί να προσφέρει ανάλογα αποτελέσματα με εκείνα των ζωικών. Κι όμως, σε κλινική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition φάνηκε ότι άτομα που λάμβαναν τα απαιτούμενα ποσά πρωτεϊνών από τρόφιμα φυτικής προέλευσης, είχαν ανάλογα αποτελέσματα στη μυϊκή τους ανάπτυξη.

Φυτική πρωτεΐνη: Συμβάλλει στο αδυνάτισμα και ωφελεί το καρδιαγγειακό

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Food and Nutrition αξιολόγησε την επίδραση που έχουν φυτικά τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη στην επίτευξη του αισθήματος κορεσμού, σε σύγκριση με ζωικά. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως άτομα που κατανάλωσαν όσπρια παρουσίασαν καλύτερο επίπεδο κορεσμού και μειωμένη ενεργειακή πρόσληψη κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα είχαν αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών, γεγονός ευεργετικό για την υγεία τους. Επιπλέον, σε άρθρο του περιοδικού Clinical Diabetes αναφέρεται ότι η διατροφή πλούσια σε τρόφιμα με φυτική πρωτεΐνη εξυπηρετεί την απώλεια βάρους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες αλλά και υδατάνθρακες αργής απορρόφησης ενισχύει τον ρυθμό απώλειας βάρους και κυρίως τη συντήρησή του! Παράλληλα, χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητα τους σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα φυτικά προϊόντα συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και των αγγείων σε σύγκριση με τα ζωικά.

Επίλεξε μεσογειακά

Μία διατροφή πλούσια σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης πλησιάζει περισσότερο το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής και τα οφέλη της. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη διατροφή προσφέρει καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη. Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση των ολικών λιπιδίων και της χοληστερόλης, προστατεύοντας καρδιά και αγγεία, ενώ είναι πλούσια σε φυτοσυστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Τρόφιμα φυτικής προέλευσης με περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένα τρόφιμα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα, τα οποία περιλαμβάνονται στη σύγχρονη ελληνική διατροφή:

1 φλιτζάνι φακές = 18 γρ. πρωτεΐνης

1 φλιτζάνι φασόλια = 15 γρ.πρωτεΐνης

1 φλιτζάνι ρεβίθια =12 γρ.πρωτεΐνης

45 γρ. ταχίνι (3 κουταλιές) = 8,1 γρ. πρωτεΐνης

1 φλιτζάνι κινόα = 8 γρ. πρωτεΐνης

30 γρ. καρύδια = 6,9 γρ. πρωτεΐνης

50 γρ. χαλβάς από ταχίνι = 6 γρ. πρωτεΐνης

30 γρ. ψημένα αμύγδαλα = 6 γρ. πρωτεΐνης

1 φλιτζάνι καστανό ρύζι = 5 γρ. πρωτεΐνης

30 γρ. σπόροι chia = 4,5 γρ. πρωτεΐνης

100 γρ. ψητά μανιτάρια = 4 γρ. πρωτεΐνης

Ελάτε σε επαφή μαζί μας για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης, διατροφής και ευεξίας στα πλαίσια της ολιστικής ιατρικής

Πηγή: wefit.gr

κρατήστε το δέρμα σας νεανικό με φυσικό τρόπο
ΟΛΙΣΤΙΚΗ

Κρατήστε το δέρμα σας νεανικό με φυσικό τρόπο 

Η αντιγήρανση είναι διαχρονικά ένα από τα πιό πολυσυζητημένα θέματα που όλοι έχουμε ακούσει συμβουλές του τύπου “να πίνεις πολύ νερό για να ενυδατώνεται η επιδερμίδα” και διάφορα άλλα.

Οι φυσικές μέθοδοι αντιγήρανσης ανα τον κόσμο είναι πολλές και σε αρκετές περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα απο αυτα της χρήσης χημικών σκευασμάτων.

Ας δούμε ενδεικτικά κάποια από αυτά τα μυστικά ομορφιάς και αντιγήρανσης:

Διατροφή

-Το πράσινο τσάι όπως και κάποιες άλλες ποικιλίες τσαγιού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά με αντιγηραντικές ιδιότητες που καθυστερούν τη γήρανση του οργανισμού σας .

– Το τζιντζερ. Το τζιντζερ περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην ανάπλαση του κολλαγόνου

-Το λεμόνι. Ο χυμός λεμονιού περιέχει αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος και στην προστασία του κολλαγόνου.

Σε μερικά μέρη του κόσμου φτιάχνουν σκραμπ απολέπισης με χυμό λεμονιού και ζάχαρη για να διώξουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και να ανανεώσουν την επιδερμίδα.

-Τα κόκκινα σταφύλια,πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικές ιδιότητες- Η ζάχαρη και τα λιπαρά μπορεί να είναι νόστιμα, δεν είναι όμως υγιεινά, ακόμα και για το δέρμα.

Ενυδάτωση – Καθαρισμός

– Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Μία φορά όταν ξυπνάτε και μία φορά πριν πέσετε για ύπνο.

-Το νερό, η πρόσληψη περίπου 2 λίτρων νερού την ημέρα συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού, της επιδερμίδας και στην αποφυγή των ρυτίδων.

– Αθληθείτε. Τα σπορ επιτρέπουν στον οργανισμό να εκτονώνει το στρες, κάτι που επηρεάζει την υγεία του δέρματος.

– Κόψτε το κάπνισμα, μειώστε το αλκοόλ. Το τσιγάρο αλλά και το αλκοόλ είναι δύο παράγοντες που ευθύνονται άμεσα για τη γήρανση του δέρματος. Οπότε αν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε, ελαττώστε την κατανάλωσή τους.

– Αντηλιακό για το πρόσωπο

Κάτι τόσο απλό όσο το να χρησιμοποιείτε αντηλιακό μπορεί να βοηθήσει στο να παραμείνει το δέρμα σας όμορφο και ελεύθερο από την πρόωρη γήρανση.

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε ένα τέλειο πρόσωπο.

Και οι συνταγές δε σταματούν εδώ, μην ξεχνάμε πως η φυσική αντιμετώπιση της γήρανσης και η σωστή και ισορροπημένη υγεία μας είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος μας στη μάχη για την αντιγήρανση.

Αντιγήρανση και ολιστική ιατρική
ΟΛΙΣΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ

Αντιγήρανση και ολιστική ιατρική: Δείτε πως μπορεί να σας βοηθήσει

Αντιγήρανση και ολιστική ιατρική

Η γήρανση του οργανισμού ξεκινά σιγά σιγά από την ηλικία των 25 περίπου όπου ο άνθρωπος συνεχίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα να νιώθει απόλυτα υγιής παρά τη φθορά που αρχίζει να υπάρχει. Η ολιστική ιατρική επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των παραγόντων που επηρεάζουν τη γήρανση και όχι στα συμπτώματά της, με αποτέλεσμα να χτίζει έναν υγιή οργανισμό και να επιβραδύνει τη γήρανση.

Ας δούμε παρακάτω ορισμένους τρόπους που βοηθούν στην αντιγήρανση:

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

αλλεργίες τι είναι
ΥΓΕΙΑ

Αλλεργίες τι είναι και πως θα τις αντιμετωπίσετε ολιστικά

Οι αλλεργίες είναι ένα σύνολο παθήσεων που οφείλονται σε πολλούς παράγοντες.

Τα συμπτώματα ποικίλουν και μπορεί να προσβάλλουν τη μύτη (ρινίτιδα), πνεύμονες ( αλλεργικό άσθμα), δέρμα (δερματίτιδα) κλπ και εκδηλώνονται όταν το σώμα έρθει σε επαφή με κάποιο αλλεργιογόνο παράγοντα.

Οι αιτίες των αλλεργιών είναι πολλές και οφείλονται στην απορρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάποιες από τις αιτίες αυτές μπορεί να ναι τοξίνες και περιβαλλοντική μόλυνση, διατροφή, διαταραχή εντερικής χλωρίδας, όπου η εντερική χλωρίδα μας προστατεύει από τοξίνες, μικρόβια και οτιδήποτε μπορεί να προσβάλλει τον οργανισμό. Επίσης η έλλειψη θρεπτικών συστατικών και το άγχος.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

λεμφικό σύστημα και αποτοξίνωση
ΟΛΙΣΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ

Λεμφικό σύστημα: Πως να κάνετε αποτοξίνωση

Λεμφικό σύστημα και αποτοξίνωση του οργανισμού

Το λεμφικό σύστημα είναι το ίδιο και ίσως περισσότερο σημαντικό από το κυκλοφοριακό για τον οργανισμό μας και η καλή λειτουργία του είναι σημάδι υγειάς για τον οργανισμό μας. Όμως το λεμφικό σύστημα καθημερινά επιβαρύνεται από μεγάλο αριθμό τοξινών, απόβλητα και νεκρά κύτταρα τα οποία μην μπορώντας να αποβληθούν μέσω των νεφρών , παραμένουν και δηλητηριάζουν το ίδιο μας το σώμα. Οι μεγαλύτεροι εχθροί του λεμφικού μας είναι οι ζωικές πρωτεΐνες, τα σιτηρά, τα αντιβιοτικά και τα αρνητικά συναισθήματα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

λοιμώξεις και ιώσεις
ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΟΛΙΣΤΙΚΗ

Λοιμώξεις ιώσεις και τρόποι προφύλαξης

Είναι το κρύο τσουχτερό τις τελευταίες ημέρες. Όλος ο κόσμος είναι κλεισμένος κάπου και προσπαθεί να προφυλαχθεί από τον χιονιά. Άνθρωποι συγκεντρωμένοι σε διάφορα κλειστά σημεία, ανταλλάσσουν απόψεις, αλλά και μικρόβια ασυστόλως. Οι ιώσεις, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο αυτή την εποχή, οι οποίες μερικές φορές, φτάνουν ακόμα και στο σημείο να δημιουργήσουν το έδαφος για μια ενοχλητική, επώδυνη, έως και επικίνδυνη λοίμωξη.
Καταρχάς πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι δύο ορολογίες. Φυσικά και όλοι ξέρουν λίγο πολύ, αλλά ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων δεν ξέρει ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Δεν είναι τόσο περίπλοκο και θα προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε με απλά λόγια.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

αυτοάνοσα νοσήματα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΟΛΙΣΤΙΚΗ

Η Ολιστική Ιατρική Πολέμα Τα Αυτοάνοσα

Καταρχάς να πούμε λίγα λόγια, για το τι ακριβώς είναι τα διάσημα, πλέον, αυτοάνοσα νοσήματα. Τα Αυτοάνοσα νοσήματα, ουσιαστικά , είναι φλεγμονές που εμφανίζονται όταν ο οργανισμός αρχίζει να επιτίθεται στον ίδιο του τον εαυτό. Πρόκειται για χρόνιες ασθένειες, που τις περισσότερες φορές λέγεται ότι δεν είναι ιάσιμες και πρέπει να ακολουθείται φαρμακευτική αγωγή, για το όλο το υπόλοιπο της ζωής του ασθενούς.
Τα Αυτοάνοσα νοσήματα, είναι η μάστιγα της εποχής και πλήττουν περισσότερους ανθρώπους από τα καρδιακά νοσήματα και ο καρκίνος μαζί. Τα τελευταία πενήντα χρόνια έχουν μια αύξηση, της τάξεως του 400% και ταλαιπωρούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

αποτοξίνωση του οργανισμού
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποτοξίνωση του Oργανισμού με τη Βοήθεια της Φύσης

Η Ολιστική Ιατρική, πρεσβεύει τη θωράκιση του οργανισμού, αλλά ακόμα και την ίαση του με τη βοήθεια της Μητέρας Φύσης. Μπορούμε να προλάβουμε τις τυχόν ασθένειες αλλά και να επαναφέρουμε το σώμα μας στην φυσική του κατάσταση, καταναλώνοντας αγαθά που μπορούμε να βρούμε από φυσικές πηγές.

Ακόμα και για τους πιο δύσπιστους, έστω κι αν ορισμένοι δεν πιστεύουν ότι μπορούν να τους κάνουν καλό, σίγουρα ξέρουν ότι δεν θα τους κάνουν κακό. Αντιθέτως, προσφέρουν Αποτοξίνωση, ευεξία, υγεία, τόνωση και κατά συνέπεια έχουν την ιδιότητα να συμβάλλουν δυναμικά στο Αδυνάτισμα – Χάσιμο βάρους.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι Ιριδολογία και σε τι χρησιμεύει
ΥΓΕΙΑ

Τι είναι Ιριδολογια και σε τι χρησιμεύει

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Σίγουρα αυτό το παντοδύναμο κομμάτι του σώματός μας, που τόσο έχει ερευνηθεί, δεν μπορεί να σταματάει εκεί. Οι δυνατότητες των ματιών είναι τεράστιες και μπορούν να δώσουν λύση σε διάφορα προβλήματα, που αφορούν, στον οργανισμό ολόκληρο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ